neděle 22. února 2015

Cibulový quiche s ricottou

Těsto:

200g hladké mouky
100g másla
špetka soli

Z ingerdiencí rukou zpracujeme těsto, které dáme odpočinout alespoň na hodinu do ledničky.

Náplň:
4 větší cibule
slanina
0,5 dcl bílého vína
ricotta
2 vajíčka
olej
sůl, pepř, provensálské koření

Cibuli nakrájíme na půlkolečka, necháme lehce zesklovatět na oleji. Vmícháme nadrobno nakrájenou slaninu. Po chvíli podlijeme bílým vínem a necháme ho odpařit. Dáme vychladnout. V misce smícháme zbytek surovin a přidáme i vychladlou cibuli. Vše promícháme.

Do olejem vymazané koláčové formy vložíme těsto. Propícháme vidličkou a přidáme náplň. Pečeme na 180°C cca 40 minut.
Koláč lze jíst za tepla i vychladlý. Nutno říct, že studený drží lépe pohromadě.