neděle 10. srpna 2014

Rychlá drobenková buchta s rebarborou a rybízem

 Od jedné své klientky jsem dostala tip na rychlobuchtu, která je podobná drobenkovým koláčům. Výhodou je, že se nemusí nic vážit. Prostě koupíte velký bílý jogurt a kelímek od něj použijete jako odměrku pro další suroviny.



Suroviny na buchtu:
- 1 velký kelímek            bílého jogurt
- 1 necelý velký kelímek cukru
- 1 velký kelímek            mouky (použila jsem polohrubou, šla by jistě zkusit i špaldová)
- 1 vajíčko
- 1 prášek do pečiva
- trochu oleje




Suroviny promícháme, dáme na vymazaný plech nebo na plech vyložený pečícím papírem. Poklademe ovocem, dneska v mém případě první sklizní mojí nové rebarbory a rybízem. Posypeme drobenkou a dáme píct na 170°C do trouby. Délky pečení záleží na Vaší troubě, já ji tam měla asi 30 minut.

Jelikož se nemusí nic vážit, tak je buchta rychle připravená a pak už se jenom upeče, když třeba vaříte nedělní oběd.

Dobrou chuť ;-)


1 komentář:

  1. Dobrý den,

    Všimli jsme si, že máte spoustu chutných receptů na vašem blogu a chtěli bychom Vám představit naši novou webovou stránku www.mytaste.cz kde si naši uživatelé mohou vybírat z více než 100 000 posbíraných receptů. Každým dnem narůstá návštevnoť strany.
    Na stránce jsme vytvořili také žebříček Tob blogů, kde najdete všechny přidané blogy a můžete přidat i ten Váš. My zkopírujeme všechny recepty a uživatelé je pak mohou nalézt pomocí našeho vyhledávače. Tím pádem se zvýší návštěvnost Vašeho blogu. Nemusíte se obávat, vše Vám nabízíme zcela zdarma.

    Mytaste.cz má své sesterské webové stránky na celém světě. Budeme velmi rádi když se stanete součástí této velké rodiny.

    V případě že máte nějaké otázky obraťte se na nás.

    S pozdravem,
    Tunde
    info@mytaste.cz

    OdpovědětVymazat