neděle 10. srpna 2014

Rychlá drobenková buchta s rebarborou a rybízem

 Od jedné své klientky jsem dostala tip na rychlobuchtu, která je podobná drobenkovým koláčům. Výhodou je, že se nemusí nic vážit. Prostě koupíte velký bílý jogurt a kelímek od něj použijete jako odměrku pro další suroviny.



Suroviny na buchtu:
- 1 velký kelímek            bílého jogurt
- 1 necelý velký kelímek cukru
- 1 velký kelímek            mouky (použila jsem polohrubou, šla by jistě zkusit i špaldová)
- 1 vajíčko
- 1 prášek do pečiva
- trochu oleje




Suroviny promícháme, dáme na vymazaný plech nebo na plech vyložený pečícím papírem. Poklademe ovocem, dneska v mém případě první sklizní mojí nové rebarbory a rybízem. Posypeme drobenkou a dáme píct na 170°C do trouby. Délky pečení záleží na Vaší troubě, já ji tam měla asi 30 minut.

Jelikož se nemusí nic vážit, tak je buchta rychle připravená a pak už se jenom upeče, když třeba vaříte nedělní oběd.

Dobrou chuť ;-)