pondělí 4. února 2013

Domácí tortila (lepší než od Meka)


Netuším, jak to máte vy. Ale já měla už od základky mekáč za odměnu nebo jako součást výletu. V mém okolí naštěstí mek není, je to hodina cesty k nejblížšímu. Takže je to spíše součástí výletu do Brna nebo cesty do Čech ke tchýni. Ano, vím - nugetky jsou ze strojově oddělovaného masa, hamburgery z nějaké divné pěny (co já vím). Ale tohle tam nejím. Já jsem úchylná na rolku. Jj tak se to původně jmenovalo.

Abych zabrousila trochu do historie, za chvíli budu pamětník :-D, tak první tedy začal rolky dělat KFC a to twistera. Jenže já nějak hůř snáším ten jeho pálivý obal, fakt na to nejsem. Měla jsem velkou radost, když McDonald přišel s kuřecí rolkou. A jak to tak bývá to, co si člověk oblíbí, mu vezmou. Jednoho dne kuřecí rolku zrušili :-P. Po čase zavedli wrap - hurá rolka. Z nabídky jsem si oblíbila ten hovězí, no samozřejmě ho po čase přestali dělat. V současné době jsem teda na tom grilovaném kuřecím. Tak jenom čekám, kdy i tenhle zruší :-D



No ale vzhledem k tomu, že do Brna nejezdím každý den, snažím se jíst zdravě a chci si rolku dopřát tehdy, kdy mám na ni chuť, si ji sem tam uděláme doma na oběd nebo večeři.

Je to velmi jednoduché. Tortilu samozřejmě koupim v obchodě. Aby se dobře rolovala, dávám ji nahříd do mikrovlny. Když je teplá, pracuje se s ní daleko líp. Zeleninu si nakrájím, hlavně tam musí být ledový salát a pak je to skoro jedno. Dip je z jogurtu, kečupu, kremžské hořčice, česneku, soli a pepře. Maso je krůtí prso, nakrájela jsem ho na malé kostičky, promíchala s bramborovým škrobem a grilovacím kořením a orestovala ve woku, líp se mi to tam prohazuje. Pak už jenom stačí to naskládat všechno na tortilu a zabalit.
Pokud chcete mít chuť tortily stejnou jako je wrap od meka, nezapomeňte na rukolu, ta je tam hodně důležitá.

Dobrou chuť




3 komentáře:

  1. Tortilky mám moc ráda, přestože návody jak jí zabalit znám, stejně mi to vždy z ní leze, prostě se neovládnu a nacpu toho tam víc, než je schopná placka pojmout :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jojo, člověk má vždycky tendenci si tam toho nacpat :-D Mívám stejný problém :-D

    OdpovědětVymazat
  3. tak ta je rozhodně lepší! :)))) "wrapy" mám moc ráda

    OdpovědětVymazat