neděle 11. listopadu 2012


Zeleninové rizoto se šmakounem




Vymyslela jsem si tento recept na rizoto teprve nedávno a hned se to zařadilo mezi rodinné oblíbené jídla

Šmakouna jsem namočila do mléka s grilovacím kořením na 2 hodiny.
Najemno nakrájenou cibulku jsem orestovala, přidala čerstvou mrkev na kostičky, kukuřici a hrášek z plechovky. Zalila tím mlíkem s grilovacím kořením a provařila. Přidala jsem kulatozrnou rýži vařenou s kurkumou, promíchala se zeleninou a na talíř přidala opečeného šmakouna nakrájeného na kostičky.


Šmakoun je potravina s vysokým obsahem bílkovin při velmi nízké hladině tuků,sacharidů a cholesterolu.Energetická hodnota je nízka. V kuchyni skvělo nahradí a nebo doplní maso.Je to zdroj bílkovin bez tuku.

Pokud nechcete dělat rizoto se šmakounem, je možno ho udělat i s orestovanýma kuřecíma kostkama.