úterý 20. listopadu 2012

Karamelové kuřecí s bulgurem
 Narazila jsem na zvláštní recept. Ze začátku jsem se lekla toho, že se tam dává do teplého jídla jogurt. Kdysi jsem jogurt přimíchala do vařící masové směsi a on se mi tam zgrcnul. Ale zase ten karamel, ten mě lákal. Popravdě, netušila jsem, jak to vlastně nakonec bude chutnat. Sebrala jsem odvahu, zbytky kuřecích prsou, které jsem měla po víkendu a vrhla jsem se tedy na to.



Tady je recept:

1 porce:
100 g kuřecích prsou
50 g Albert bílého jogurtu
1/2 KL extra panen.oliv.oleje
1 KL - 4 g - třtinového cukru
1 KL - 5 g - shoya (sojová omáčka ze zdravé výživy)
25 g bulguru

   Na pánvičce rozpálíme olej a přidáme cukr a chvíli mícháme, potom přidáme jemně osolené kuřecí nudličky, orestujeme a podlijeme trochou vody a dusíme, když je maso mékkě tak přidáme sójovku a jogurt, promícháme a povaříme. Podáváme s bulgurem a nějakou tou zeleninou.
   Pokud se bojíte toho jogurtu tak, jako já, pak nejdříve maso odstavte a vmíchejte tam ten jogurt.

  Určitě to zkuste, je to vzvláštní a zajímavá chuť, nám to doma moc chutnalo. U bulguru jsem synovi a mladší sestře (12 let) nakecala, že je to druh rýže a oba dva se olizovaly až za ušima.

  Jo a pokud jste ještě nejedli bulgur, určitě si ho udělejte. Návod je na každém pytlíku, koupite ho i třeba v Kauflandu nebo Albertu a má skvělou oříškovou chuť ;-)