neděle 25. října 2015

Dýňový cheescake

Podzim finišuje a já tady mám pořád poměrně dost dýní hokaido. Volba nedělního koláče byla tedy jasná - dýňový cheescake.

Těsto:
200g hladké mouky
100g změklého másla
1 pl lžíce kakaa
1 vejce
špetka soli




Náplň:
230g smetanového sýru (žervé)
100g krupicového cukru
250 - 300g dýňového pyré
3 vejce
3 pl lžíce polohrubé mouky
dýňové koření
špetku soli

1) ze surovin na těsto zpracujeme klasické "linecké" těsto a dáme tak na 1h odležet do ledničky.
2) našleháme smetanový sýr, přimícháme cukr, pyré, vajíčka, mouku, koření a sůl.
3) vyválíme z těsta placku a vložíme na dno kulaté vymazané keramické formy na koláč.
4) na vrstvu těsta nalijeme dýňovou směs
5) pečeme na 170°C cca 40 minut.