neděle 19. května 2013

Pohankový koláč


400g pohanky (lámanky) 
0,5l ovocné šťávy
2 lžíce chia semínek (2 vajíčka)
med (agávový sirup, datlový sirup, javorový sirup,...)

Pohanku smíchejte se šťávou a asi s 0,5l vody. Přiveďte k varu a vařte, dokud se voda nevsákne do pohanky a pohanka nebude měkká. Pokud už je voda vsáklá a pohanka ještě tvrdkavá, přilejte potřebné množství vody a dále vařte.
Poté jsem pohanku sundala z hořáku a vmíchala 2 lžíce chia semínek a med. Pokud nemáte chia semínka, nechte směs trochu zchládnout a vmíchejte dvě vajíčka.


V receptu je ještě 100g nasekaných vlašských ořechů. Na ty jsem zapomněla, neudělejte stejnou chybu.
Hmotu rozrpostřete do vymazané a kokosem vysypané dortové formy. Pečte na 180° asi 30 minut.

Zdroj

Arašídový tofu krém

balení tofu natural
2 lžíce arašídové máslo
datlový sirup (nebo jiné sladidlo)
sojové mléko

Tofu, arašídové máslo a sirup jsem dala do mixéru s noži. Mixovala dohladka a naředila sojovým mlékem.

Zdroj

Pokud, doma nemáte arašídové máslo, není nic lehčího než si ho vyrobit. Dáte arašídy do mixéru a mixujete a mixujete a mizujete a ... Můžete přidat sůl a lžíci oleje.