
1 cibule
1/2 dýně hokaido
1 střední brambora
hrst červené čočky
česnek
garam masala
sůl
pepř
chilli
kurkuma
1 bobkový list
pepř
chilli
kurkuma
1 bobkový list
1 pl misa
Cibulku mírně opečeme na másle, přidáme červenou čočku a na kostičky nakrájenou dýni a bramboru. Chvíli restujeme, ke konci přihodíme na plátky nakrájený česnek. Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme miso a koření. Přivedeme k varu a vaříme tak, aby byly všechny suroviny měkké.
U finální podoby se rozhodneme, v jaké konzistenci polévku chceme. Můžeme nechat tak, jak je. Lehce rozmixovat, aby v ní zbyly ještě kousky dáně a brambor nebo rozmixovat téměř dohladka a následně propasírovat. My jsme měli na oběd ten prostřední způsob.
Miso v polévce být nemusí, pokud ho doma nemáte.
Začala jsem v kuchyni používat černou sůl. Mám ji smíchanou s klasickou. Poměrně rychle jsme si na ni zvykli. ;-)
Žádné komentáře:
Okomentovat