neděle 26. dubna 2015

Tvarohová buchta s dýní a rebarborou

Ingredience:

Na těsto:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- prášek do pečiva (bezfosfátový nebo soda)
- kakao
- 2 vejce
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje

Na tvaroh:
- 400g vanička tvarohu
- mandlové mléko, podle potřeby na rozředění
- vanilkový puding Amylon (je v něm fakt vanilka)
- 2 vejce

Ovoce nahoru
- dýňový kompot
- rebarbora ze zahrádky
Lze použít jakékoliv jiné, které vás napadne.

U těsta nejprve smícháme sypké části a pak přidáme ty tekuté. Dobře promýcháme a vylijeme na plech. Já plech vykládám pečícím papírem. Poté přidáme na těsto tvarohovou hmotu, která vznikne promícháním uvedených surovin. Nakonec nahoru poklademe ovoce. Pečeme na 170°C asi 45 minut.

Inspiraci jsem vzala zde, ale nakonec jsem podle toho udělala jen tu spodní buchtu. Zbytek byla improvizace.