pátek 8. listopadu 2013

Pohanková kaše na snídani

Suroviny:
80g pohankové vločky nebo pohanka lámanka
30g jáhlové vločky
250ml vody nebo mléko (i rostlinného)
1 jablko
lžička drceného lněného semínka
goji, rozinky, ořechy
skořice


Do rendlíčku si dáme vodu a oboje vločky a přivedeme k varu. Vločky budou za chvíli hotové, pokud použijeme pohanku lámanku, tak ta vezme delší dobu. Když se vyvaří voda a ještě nemáme hotovou pohanku, přilijeme další vodu. A jako vždy, celý náš budoucí výtvor hlídáne, ať se nám nepřichytí.
Postupně přidáváme na kostičky nakrájené jablko, rozinky, goji, nasekané ořechy, drcené lněné semínko a skořici. Cukr nepotřebujeme, rozinky a jablíčko nám to osladí samo o sobě.

Skvělá snídaně do začátku dne. Dobrou chuť.  

2 komentáře:

  1. Vypadá strašně hezky :) Taky míchám pohanku s jáhly a ta kaše je vždycky neskutečně moc dobrá :)

    OdpovědětVymazat