Těsto:
200g hladké mouky
200g hladké mouky
100g másla
špetka soli
Z ingerdiencí rukou zpracujeme těsto, které dáme odpočinout alespoň na hodinu do ledničky.
Z ingerdiencí rukou zpracujeme těsto, které dáme odpočinout alespoň na hodinu do ledničky.
Náplň:
4 větší cibule
4 větší cibule
slanina
0,5 dcl bílého vína
ricotta
2 vajíčka
olej
sůl, pepř, provensálské koření
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, necháme lehce zesklovatět na oleji. Vmícháme nadrobno nakrájenou slaninu. Po chvíli podlijeme bílým vínem a necháme ho odpařit. Dáme vychladnout. V misce smícháme zbytek surovin a přidáme i vychladlou cibuli. Vše promícháme.
Do olejem vymazané koláčové formy vložíme těsto. Propícháme vidličkou a přidáme náplň. Pečeme na 180°C cca 40 minut.
Koláč lze jíst za tepla i vychladlý. Nutno říct, že studený drží lépe pohromadě.
Žádné komentáře:
Okomentovat