Pasíruješ, pasírujeme, pasírujete
Kdysi jsem dělala krémové polévky tak, že jsem je jenom prohnala tyčákem. Rodina se teda tvářila všelijak, ale jedli to. Pak se mi tyčák pokazil a šel na reklamaci. Musela jsem tedy vytáhnout sítko a klasicky pasírovat. A ono to bylo kupodivu lepší, jak jenom rozmixované. Fakt nám to chutná daleko líp. Počas té celé procedury mi polévka i trochu vychladne a pak není problém do ní metličkou vmíchat zakysanou smetanu. Několikrát se mi smetana srazila, když jsem ji vmíchala do příliš horké polévky. U té trochu schládlé tento problém odpadá. Pak znova přivést k varu a chvíli povařit.
Nakonec se teda většině strávníků u nás doma zdá jenom krém málo a sypou si to něj ty smažené hrachové kuličky. Celé mastné a hnusné. Já podlehnu jak kdy. Většinou se to snažím jíst bez toho. Chleba se mi k tomu pražit, bohužel, nechce. :-/ Vím, že zrovna takhle složka není příliš zdravá, ale u nás je to fakt oblíbené.Dobrou chuť
Žádné komentáře:
Okomentovat