Karamelové kuřecí s bulgurem
Narazila jsem na zvláštní recept. Ze začátku jsem se
lekla toho, že se tam dává do teplého jídla jogurt. Kdysi jsem jogurt
přimíchala do vařící masové směsi a on se mi tam zgrcnul. Ale zase ten
karamel, ten mě lákal. Popravdě, netušila jsem, jak to vlastně nakonec
bude chutnat. Sebrala jsem odvahu, zbytky kuřecích prsou, které jsem
měla po víkendu a vrhla jsem se tedy na to.
Tady je recept:
1 porce:
100 g kuřecích prsou
50 g Albert bílého jogurtu
1/2 KL extra panen.oliv.oleje
1 KL - 4 g - třtinového cukru
1 KL - 5 g - shoya (sojová omáčka ze zdravé výživy)
25 g bulguru
Na pánvičce rozpálíme olej a přidáme cukr a chvíli mícháme, potom
přidáme jemně osolené kuřecí nudličky, orestujeme a podlijeme trochou
vody a dusíme, když je maso mékkě tak přidáme sójovku a jogurt,
promícháme a povaříme. Podáváme s bulgurem a nějakou tou zeleninou.
Pokud se bojíte toho jogurtu tak, jako já, pak nejdříve maso odstavte a vmíchejte tam ten jogurt.
Určitě to zkuste, je to vzvláštní a zajímavá chuť, nám to doma moc chutnalo. U bulguru jsem synovi a mladší sestře (12 let) nakecala, že je to druh rýže a oba dva se olizovaly až za ušima.
Jo a pokud jste ještě nejedli bulgur, určitě si ho udělejte. Návod je na každém pytlíku, koupite ho i třeba v Kauflandu nebo Albertu a má skvělou oříškovou chuť ;-)
JA TEN BULGUR UZ MUSIM OCHUTNAT :-)
OdpovědětVymazat