neděle 27. září 2015

čtvrtek 10. září 2015

Česneková rýže


Co tak dneska vymyslet za přílohu k obědu? Česnekovou rýži!

V první řadě je ovšem potřeba říct, že potřebujeme dobrou rýži. Ve významu chutnou. Nevyznám se v rýžích. Opravdu ne. Nejsem na ně expert. Tímpádem vám nedoporučím nějakou super drahou, super jasmínovou, super basmati. Mě se jako nejchutnější osvědčila, představte si, Tesco kulatournná. Ano, ano, hned v závěsu je ta jasmínová, i ta basmati. Samozřejmě kapitolou sama pro sebe je rýže na sushi. Ale tu přece nebudu používat jako přílohu třeba k masu. :-)
Ale co je prostě fakt - z hnusné rýže super přílohu prostě nevykouzlíte

sobota 5. září 2015

Dýňová polévka šmrncnutá Indií

Teď je ten správny čas přemýšlet, co všechno se dá vyrobit z dýně. Nejradši mám hokaido. Při pátečním přemýšlení, co bude v sobotu za polévku, mě napadla právě polévka z téhle dýně. Jako druhá věc se mi k tomu vybavila červená čočka. Zdá se mi to dobrá kombinace. Vzpomněla jsem si, že něco podobného jsem zahlídla v časopise Albert. Proletěla jsem tam ten recept a vzala si z toho možnost dát do polévky koření garam masala a chili. Opravdu je to zajímavá chuť. Zkuste to. 

středa 2. září 2015

Plněné papriky zeleninovou směsí s čočkou a tofu


Maminka mi přinesla papriky. Ale já ty zelené syrové nejím. Vlastně je nemám ráda, ani v zeleninové restované směsi. A jelikož mi od večeře zbyla zeleninová směs s čočkou, napadlo mě, ty papriky naplnit.